B SHARP ///
WIE IS B SHARP?


Kort samengevat is B Sharp een gemotiveerde dynamische rockband die je verrast met zijn enorm gevarieerde nummers. Kortom, meer dan de moeite waard!

Biografie

B Sharp is een dynamische rockband die met zijn erg gevarieerde nummers verrassend uit de hoek kan komen. Zo kan het zijn dat je bij het ene nummer een harde rockband voor je hebt staan, bij het volgende hoor je britse invloeden, en bij het volgende een akoestisch luisterliedje. Maar de algemene sound en muziekstijl is te plaatsen in de 70's en 80's.

 

De band woont grotendeels in Wateringen en is eind augustus 2011 ontstaan uit Roel Eijgermans (drummer) en Lucien van der Krans (gitarist) van de band Purple Valley en Hessel Luiten (bassist) en Jens Luiten (zanger/gitarist) van de band For the Record. Samen met toetsenist Silvin Willemsen vormden zij een band en B Sharp was geboren.

 

Al doet B Sharp de betekenis 'Wees Scherp' vermoeden, is dit slechts een toevallige bijkomstigheid. B Sharp is namelijk een muziekterm: een 'B' is een muzieknoot en 'Sharp' betekent in het Engels 'kruis'. Dit is voor muzikanten een teken dat een toon een halve toon omhoog laat gaan. Omdat het verschil tussen een B en een C een halve toon is, betekent B Sharp eigenlijk 'C'. Dit symboliseert dat B Sharp dingen op een andere manier bekijkt; vanuit een andere invalshoek nummers maakt en speelt.

 

In Januari 2012 is hun eerste EP uitgekomen: Evaluating People. Deze naam komt voort uit de teksten van de nummers. Deze gaan allemaal over personen. Ook hier is er een leuke bijkomstigheid: De afkorting van Evaluating People is 'EP'. Er staan vier nummers op de EP en is te vinden op iTunes, Spotify en vele andere muzieksites.

 

Toen B Sharp pas vijf maanden bestond heeft de band TalentEvent gewonnen! Hiermee mogen ze op zeven verschillende festivals optreden. Los daarvan zijn ze ook nog geselecteerd voor het Walk the Line festival. Een aantal podia waarop B Sharp al eerder te zien was, zijn: het HPC muziekcafe, Musicon, Spod, de Bazart, de Supermarkt en niet te vergeten de Grote Zaal van het Paard van Troje.

 

Op het moment richt de groep zich volledig op sound en nummers schrijven wat weer voor verrassend nieuw materiaal zorgt. Kortom, zeker de moeite waard!